tiistai 25. helmikuuta 2014

Kämmekkäät afrikkalaisista kukista


Kaapissa lojui käyttämätön kerä oranssia Nalle luontopolkua. Kamalan väristä lankaa neulottuna. Aloin miettimään miltä se näyttäisi Afrikkalaisena kukkana. Kivaltahan se näytti ja tein niitä muutaman. Aikani paloja käsissäni pyöriteltyäni keksin tehdä niistä kämmekkäät. Pehmeät, paksut ja ihanan värikkäät. Ja mikä parasta,  näihin voi käyttää kaikennäköisiä jämälankoja, ja leikkiä väreillä. Vaikka näin:


Ja näin:

Kädessä ne näyttävät tältä





sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Hiihtoloman aloitus

Meillä alkoi hiihtoloma. Kyllä olenkin loman tarpeessa. Yleensä herään viikonloppuaamuisinkin melko aikaisin. Tänään avasin silmät ensimmäisen kerran varttia vaille yhdeksän kun Kissatyttö tuli herättämään. Senkin jälkeen makoilin melkein tunnin ennen ylösnousua. Ja oikeastaan koko päivä on mennyt lököillessä ja olympialaisia katsoessa. Lapsetkin ovat joutuneet viihdyttämään itse itseään.

Olympialaisia tässä on siis tullut seurattua. Ihan tippa tuli linssiin kun naiset saivat hopeaa viestissä. Ja muutenkin on kivaa seurata eri lajeja. Jääkiekkohan on se seuratuin meidän huushollissa. Ukkeli on kova seuraamaan jääkiekkoa ja käy itsekin pelailemassa ja Hulivalipoikakin kävi yhden kauden lätkimässä kiekkoa.

Suunnittelin aloittavani jonkin olympialaisneuleen mutta tulin toisiin aatoksiin. Ensinnäkin en oikein pysty neulomaan ja katsomaan televisiota samaan aikaan. Katse on neuleessa liikaa. Ja toisekseen, jos nyt olisin aloittanut taas uuden työn, seuraava proggis häiriintyisi. Olen nimittäin päättänyt ottaa osaa Kesäyön Hullutukseen tänä vuonna ja tarkoituksena nyt olisi saada keskeneräiset työt ennen sitä valmiiksi. Tässä pari:

 Garden of Alla huivi, sanoisinko että 2/3 osaa on valmiina. Kuvan oton jälkeen edistynyt vähän.

 Reid neuletakki kissatytölle. Kuvan oton jälkeen takakappale on valmistunut ja toinen etuosista. Hihoista tulee sileää neuletta
Pitsikuvio oli todella vaikea muistaa ulkoa

Näiden lisäksi on ainakin yksi neulepaita Hulivalipojalle, yhdet lapaset ja yhdet villasukat Kissatytölle. Tehtävää on siis paljon. Niin ja meinasi unohtua että neljä hippoa pitäisi vielä tehdä. Kaksi on noin puolessa välissä ja kaksi täysin aloittamatta. Kun ne ovat valmiina en tee yhtään pitkään aikaan. Niitä on kyllä kiva tehdä mutta liika on liikaa. Jos sitten pukin konttiin saisi jonkun hipon valmiiksi.

Mutta olen siis saanut jotain ufoista valmiiksi ja yhden uudenkin työn tehtyä. Hulivalipoika halusi saada säärystimet ja minä halusin kokeilla broken seed neulosta. Siitä syntyi tällaista:

 Lanka: Nalle yksivärinen valkoinen ja luontopolku sininen.
Puikot: 3,25 mm
Silmukoita: 48

Hulivalipojalla on kasvukipuja öisin ja se käyttää näitä villasukkien päällä nukkuessaan. Toivottavasti näistä on apua kipuihin. Tosin nyt nämä on jo pesukoneessa koska meillä taisi hiihtoloman lisäksi alkaa myös vatsatauti... Kesken tämän postauksen kirjoituksen itse hulivalipoika tuli huoneestaan oksentamaan keskelle keititön lattiaa. Siinä meni siis villasukat ja säärystimet ja vähän jotain muutakin täyteen oksennusta... Ihanaa leijonat, ihanaa...

Keksin myös vaihtoehtoisen käyttötavan näille mikäli hulivalipoika ei joskus haluakaan näitä käyttää. Meillä on ollut tosi kylmä täällä joten välillä oikeasti on ihana vetää lisähihat päälle.


 Tämä broken seeds on sitten niin ihanaa. Tähän voi tuhota kaikki ne kamalat pätkävärjätyt langat joita tästäkin huushollista löytyy. Tämä luontopolku sinisenä on itsekseenkin ihan jees,  mutta esimerkiksi sama lanka oranssina on ihan hirveetä. Täytyypä siis se tuhota tällaiseen projektiin. Ja mieleen tulee että villatakki tällaisena toteutettuna vois olla aika magee. On ainakin hihana nätti.

Toivottavasti nämä ovat vielä käyttökelpoiset pesukoneen jälkeen...

Ja sitten se fufoutunut työ




Tuubihuivi patenttineuleella. Lankana Cewec Delano, puikot 5,5  ja silmukoita ehkä joku 40. En nyt enää tarkkaan muista. Tästä on jo ehkä viikko kun tämä valmistui ja on ollut jo käytössäkin. Sopii yhtä hyvin minun kaulaan kuin Kissatytönkin kaulaan. Saa nähdä kumman käyttöön tämä jää. Värit ei ehkä ole ihan minua, mutta kivat kuitenkin.

Nyt jatkamaan töllön tuijottamista. Nälkäkin alkaisi olemaan, mutta en tiedä uskaltaako syödä kun tuolla vatsanpohjassa alkaa tuntumaan sellainen pieni kutina ettei tauti olis leviämässä mullekin... Oih ja voih...

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Loputon silmukkameri

Olen luonut loputtoman, vellovan silmukkameren.
Matkassa oli mutkia

Ja karikoita joiden yli en uskonut pääseväni

Vastaranta tuntui niin kaukaiselta etten uskonut pääseväni sinne asti

Mutta mitä pidemmälle loin silmukkamerta tunsin miten vastoinkäymiset ovat takanapäin ja näin tulevaisuuden kirkkaana


Sinnikkäästi tein silmukan toisensa perään ja lopulta huomasin ettei ollut enää yhtään silmukkaa tehtävänä. Silmukkameri oli muuttunut joksikin aivan muuksi.


Tiesin että tälle pitää tehdä vielä jotain. Se oli niin pieni ja kurttuinen

Saunassa vietetyt tunnit nuppineulojen kanssa tekivät kurttukasasta tällaisen

Siipiväli 242 cm, korkein kohta keskeltä 60 cm.


Malli Olive garden (linkki raverlyyn)
Lanka Neuleunelmia käsinvärjätty huivilanka 70 % merinovillaa 30% silkkiä

Pitsiä on vähemmän mitä ohje sanoo johtuen siitä että huivin saaja ei halunnut niin paljon pitsiä. Jätin siis raa'asti kesken sopivassa katsomassani kohdassa. Kaiken tämän työn jälkeen pidän option tähän huiviin. Jos tarvitsen tällaista huivia jossain, oletan saavani tämän lainaan.

Toivottavasti huivin saaja pitää tästä.