lauantai 26. huhtikuuta 2014

Valmistautuminen KYHäilyyn

Suunnittelin osallistuvani Kesäyön hullutukseen.. Se olisikin ensimmäinen kerta. En tosin ole vielä nähnyt missään juttua että järjestetäänkö sellainen tänä vuonna mutta luulisin niin. Ja vaikkei järjestetä niin voin sitten vaikka itsekseni pitää kilpailua. Saapahan kerrankin oikein "luvan kanssa" olla monta keskeneräistä työtä kesken.

Tässä vähitellen olen valmistautunut KYHäilyyn. Olen miettinyt mitä teen ja mistä langoista. Ensimmäisenä listalle pääsi Revontuli-huivi. Tykkään tehdä huiveja mutta yhtään Revontulta en vielä ole tehnyt. Toisena listalla on Kupla-lapaset. Niitäkään en ole yhtään paria tehnyt. Olen tällainen myöhäisherännäinen. Kissatyttö haluaa huoneeseensa virkatun maton niin pakkohan sellainenkin on KYhäilyn aikana tehdä. Tänään aloin keriä kudevyyhtejä... Ei ihan mennyt niin kuin Strömsössä.

Kude sotkeutui pahemman kerran jo heti ensi metreillä... Jouduin pujottelemaan langanpäitä ikuisuuden ennen kuin vyyhti oli kerillä. Mukana oli myös aika monta solmua joista muutaman avasin että sain kuteen poikki ja jatkettua helpommin.


Huomenna odottaa sitten tällainen savotta... Ja tämä vyyhti on jo valmiiksi sotkussa... Huoh. Toivottavasti lopputulos on vaivan arvoinen. Tulossa on siis raidallinen spiraalimatto. Yllä oleva punainen on ihanaa kirkasta, melkein neonpunaista. Allaolevassa vaaleassa kuteessa on kahden värisiä pilkkuja, saman punaisia kuin ylläoleva kude ja toiset turkoosin sinisiä.



Ennen KYHäilyjä täytyy saada valmiiksi ainakin ne virtahevot mitkä olen luvannut. Nro 9 meni jo uudelle omistajalleen (siitä kuvia seuraavassa postauksessa) ja Nro 10 on työn alla. Tämän jälkeen vielä Nro 11... Sitten riittää hetkeksi.

Leppoisaa viikonlopun jatkoja!!

lauantai 19. huhtikuuta 2014

torstai 17. huhtikuuta 2014

Kalajoen hiekat


Malli: Kalajoki (niin kuin kaikki ei sitä jo tietäisi...)
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 2,5 mm

Käväisin viime viikonloppuna työporukan jo perinteeksi muodostuneella laivaristeilyllä. Oltiin jo hyvissä ajoin sovittu että yhden ihanaisen työkaverin luona pidetään etkot. Tämä kyseinen immeinen on joskus aiemmin kertonut haalivansa villasukkia joka puolelta jotta olisi aina tarvittaessa itselle ja ystäville sukkia jalkaan. Pakkohan minun oli sitten villikset hänelle väkertää ikään kuin kiitokseksi hänen järjestämästä illasta. Pari päivää vaivihkaa tuijottelin hänen varpaitaan yrittäen keksiä minkä kokoinen koipi hänellä on ja aika summissa tein näistä noin 38 kokoiset. Luulen että ovat hyvät. Viimeistely jäi viime tippaan. Viimeiseksi ennen lähtöä päättelin langanpäät ja höyrytin sukat kattilassa...

Ekan kerran tein ranskalaisen kantapään, ainakin luulen niin. Ja ekaa kertaa tein toispuoleiset kärkikavennukset. Kantapäästä en niin paljon diggaa mutta kärkikavennukset on tosi jees. Ja näin myöhäisheränneenä nyt vasta tein elämäni ensimmäiset Kalajoet, vaikka olen kuolannut näitä siitä asti kun ohje on julkaistu... Miksiköhän odotin näin kauan? Varren kierretyt silmukat ovat ihania ja tykkään miten kuvio jatkuu varren joustimesta. Malli on todella, todella yksinkertainen, pitää silti mielenkiinnon yllä ja ennen kaikkea on tosi kaunis. Tässäkin siis pätee motto KISS (keep it simple stupid). Ehkä vielä joskus teen samanlaiset itselle.

Loppuun saatte kännykällä otettuja sukkaposeerauksia, taaskin sieltä autosta.





maanantai 7. huhtikuuta 2014

Crocheting my ass of...

Malli: Crochet Giraffe (Raverly)
Langat:  Mandarin Petit (valk)  
             Novita Tennessee (sin)
        Novita Bambu (lila)
       Viking Björk (vihr.)
Koukku: 3,5 mm                        
Katsahdus otsikkoon... Tällä lausahduksella olen saanut monet naureskelemaan. Kyse oli kuudesta patalapusta joita tein melkoisella kiireellä. Linkki alkuperäiseen tässä, klik klik, menee Raverlyyn. Silloin joku ehdotti mulle että alottaisin ryhmän nimeltä "Crocheting my ass off". No, sitä en tehnyt, mutta olisi ehkä ollut syytä. Sunnuntaina sain valmiiiksi projektin mikä oli vain ja ainoastaan meingillä "crocheting my ass off".
Otetaas pikakelaus lauantai aamupäivään. Olen mieheni kanssa kaupassa ostamassa siskon pojalle syntymäpäivälahjaa sunnuntaisille 1-vuotis syntymäpäiville. Lähellä olevasta kaupasta ei löydy sellaista lahjaa mikä olisi yksinään ollut mielestäni riittävä lahja. Mutta koska en halunnut lähteä ajamaan kaupunkiin isompiin kauppoihin ajattelin AIKAA SÄÄSTÄÄKSENI VIRKATA ostolahjan kylkeen pehmolelun... Käsi sydämellä, kuinka moni muu on joskus tehnyt yhtä huonon päätöksen? Ajan säästöä ja käsillä tekemistä kun ei voi hyvällä tahdollakaan yhdistää samaan lauseeseen. Paitsi jos sanoo että mitään ei voi tehdä käsityönä aikaa säästääkseen... Ja rakas ukkoni yritti sitä kertoa. Mutta kun ajatus on päähän iskenyt niin milläs sen sieltä pois saa??? Ei sitten millään, uskokaa pois. Tehtävä se on.

Kaupasta siis kotiin, Raverly auki ja sopivaa pehmo-ohjetta etsimään. Tai itse asiassa olin jo vähän päättänyt minkä mallin teen mutta piti silti vähän etsiskellä. Sitten vaan langat esille ja virkkaamaan. Ja virkkaamaan. Ja virkkamaan. Mutta eihän siitä mitään tullut. Koko yläselkä kun on jumissa niin päätä särkee armottomasti. Lihasrelaksanttia ei voi ottaa kun silloin lähtee taju. Eikä silloin ainakaan voi virkata. (Vaikka välillä tuntuu että olen melko tiedottomassa tilassa kun illan viimeisinä tunteina usein teen vielä yhden ja vielä yhden ja vielä yhden kerroksen...) Eikä meikäläisen päänsärkyyn aina auta mikään särkylääke. Väkisin siis oli virkattava.

Mutta lauantai-illan tulos oli säälittävä. Jalat, kädet ja yksi sarvi. Sunnuntaihin jäi siis pään, vartalon, korvien ja toisen sarven teko. Ja sitten se yhteen ompeleminen. Ja vielä silmien ja suun kirjominen. Ja vaikka aloitin hommat heti aamiaisen jälkeen, en saanut sitä hemmetin kirahvia valmiiksi. Jouduin siis automatkalla kiinnittämään korvat ja kirjomaan silmät ja suun. Siihen nähden olen hemmetin ylpeä siitä että silmät ovat jopa samalla korkeudella keskenään ja suukin aika symmetrinen.

Tarinan opetus on siis että ÄLÄ KOSKAAN, ei siis niin koskaan, edes hätätilassa, päätä edeltävänä päivänä alkaa tekemään mitään kenellekään lahjaksi. No, korkeintaan kortin voi askarrella. Mutta siihen se saa jäädä.

Näihin tunnelmiin, hyvää maanantain jatkoa. Perään pari kuvaa. Nekin siellä autossa otettuja.




lauantai 5. huhtikuuta 2014

Hipot n:ro 6, 7 ja 8

Näille ei loppua näy. Olin jo päättänyt että tää lysti jää tauolle kun kymmenen on täynnä mutta kattia kanssa.. Olen niin höveli ja näitä on niin kiva tehdä että olen luvannut tehdä ainakin kolme vielä. Eli yhteentoista. Sit on kaikki tärkeimmät saaneet, ehkä sitten voisin olla vähän aikaa tekemättä. Vaikka kuinka olisi kivaa tehdä näitä, yhden ja saman tekeminen alkaa puuduttaa ja tarvii taukoa.




Tämä ihanuus löysi kotinsa perheestä jossa on kaksi pientä tyttöä ja uusi vauva tuloillaan. Oikeasti keltainen ei riitele muiden värien kanssa noin pahasti mitä kuvat näyttää vaan kaikki värit sointuvat oikein hyvin yhteen. Tässä on lankana Viking babyull (keltainen ja valkoinen) ja jotain nimetöntä akryylilankaa (vaalenpunainen ja violetti) mistä syystä tämä on hiukan kookkaampi kuin pelkästään babyullista tehtynä. 

Langankulutuksesta sen verran että kaikenkaikkiaan näihin menee lankaa n. 150-160 g. Riippuu tietysti siitä mitä lankaa käyttää ja kuinka tiukkaan virkkaa. Mutta minun käsialalla, 3,5 koukulla, lähestulkoon ohkaisesta villasta tehtynä menee sen 150 g. Tähän yksilöön on mennyt hieman enemmän sillä akryylilankahan painaa villaa enemmän.
 Vaaleanpunaista akryyliä kului 33g
Keltaista Viking babyull 28g
(punaisia ja keltaisia paloja on yhtä monta)
Violettia 53g
Valkoista 61g.
Yhteensä 175 g.


pus pus

tässä me vaan kuljetaan pihan poikki


Tällaisetkin lötyivät pihalta tepastelemassa. Myös tässä punaisessa on käytetty babyullin lisäksi akryyliä joten kookkaampi kuin sininen kaverinsa missä on käytetty ainoastaan Viking babyullia. Pinkki meni synttärilahjaksi serkulleni, joka on samanikäinen kuin minä. Hän on vain pysynyt ikinuorena ja pyysi tällaista itselleen lahjaksi.

Sininen hippo löysi kotinsa samasta paikasta kuin tämä punainen tyttö, jonka nimeksi tuli muuten Leena. Pitääkin kysyä että mikä tuli sinisen pojan nimeksi.

Seuraavaksi en tee hippoa jossa palat yhdistyy valkoisella. On pakko saada jokin muu väri käsiin. Yhden olenkin jo sopinut että tulee harmaaksi, täytyy alkaa neuvottelemaan niistä kahden muun värityksestä.

Hauskaa lauantain jatkoa!


perjantai 4. huhtikuuta 2014

Täällä jälleen..

Venähtikin taas melko pitkäksi kirjoitustauko. Mutta en jaksa stressata kovin. Kirjoittelen kun siltä tuntuu. On kyllä ollut kivaa selata vanhoja tekstejä ja tutkailla että mitä tuli tehtyä. Tää toimii mulle ikään kuin neulepäiväkirjana.

Näiden säärystimien valmistumisesta on vierähtänyt jo tovi. Näin monien blogeissa miten jämälankoja oli käytetty hyväksi ja tehty mitä villimpiä kirjoneuleita. Minäkin siis halusin kokeilla. Samaan aikaan kaipasin jotain värikästä puikoille joten päätin että mitä enemmän värejä niin sen parempi. Piti kyllä käyttää uusistakin keristä vähän lankaa. Mutta pähkäilin asian näin: koska joka tapauksessa kun tekee villasukat, lankaa jää pieni nöttönen ylimääräistä, miksi siis en heti käyttäisi sitä pientä nöttöstä ja kaiken lopun villasukkiin... Ainakin siis teoriassa se menee niin..
Oikein yritin saada näistä epäsymmetriset.



Toimii hyvin vaikka olisi rutussa.

Lanka: Novita Nalle (raidoittuva jotain Regiaa)
Puikot: 3,5
Kuviot olen suurimmaksi osaksi bongannut Ravelrystä ja tässä linkit: oravaflamingoketturuåtsalaiset kalatnorsu ja valaat. Meduusoista ja kissoista en enää ole varma mistä ne ovat. Kun olin neulonut meduusat jo melkein valmiiksi tajusin että nehän menevät väärin päin... En sitten alkanut purkamaan, sen verran laiska olin ja se oli kaiken lisäksi viimeinen kuvio. Nämä ovat siis päällään kulkevat meduusat. Olen erittäin tyytyväinen norsuihin ja valaisiin. Ne oli helppo tehdä ja istuvat oikein hyvin näille langoille. Saattaapi olla että käytän ainakin valasta vielä jossain työssä.

Tämänkin bongasin jostain blogista:


 Kattilaan vettä, reikäsihti päälle, keitokset keittymään ja kansi päälle. Höyry silottaa ihmeesti neulejälkeä. Tästedes käytän tätä keinoa kun haluan neuleen siliäksi.

Myös virtahepoja ja villasukkia on tullut tehtyä. Ne tulee seuraaviin postauksiin.

Blogitauon aikana talvi on kääntynyt kevääksi. Huomasin että terassin kukkalaatikossa puskee tulppaanit jo kovasti vartta:

Näitä on jo koko penkin pääty mustanaan.
Muutenkin ollaan laitettu pihaa kevätkuntoon. Pyörät on otettu esille, nurtsia vähän siistitty ja lapsille on ostettu trampoliini viihdykkeeksi. Viihtyy siinä kyllä aikuisetkin, nyt tosin on ollut niin kylmä että tää akkeli ei ole tarkentunut hyppimään. Kunhan kevät vielä tästä etenee alkaa toivottavasti autokatoksen ja lämpimän varaston rakennus ja terassin valmiiksi laitto. Ja kun terassi on valmis niin viitsii viimein hankkia kalusteita siihen. Nyt on alkamassa seitsemäs kesä kun tässä talossa asutaan. Jo onkin aika saada pihaa kuntoon.

Hyvää perjantain jatkoa.