lauantai 21. helmikuuta 2015

Leikittelyä kuvilla.

Meillä on ollut kamera vähän rikki jo pidempään. Se ottaa kuvan, jos ottaa. Eli hankintalistalla on ollut siis kamera. Hankintalistalla on ollut myös uusi puhelin. Varaa ei ole molempiin joten ajattelin satsata puhelimeen ja katsoa miten pärjään sen kameralla. Ja täytyy sanoa että kuvat ovat osin jopa paremmat kuin vanhalla. "oikealla" kameralla otettuja. Olen myös tutustunut kaikkiin ihaniin kuvankäsittely- ja kollaasiohjelmiin.




Teräviä ja sumeita sieltä mistä haluan, ilman käsittelyä.

Tämä on meidän haukku, Jade. 


Muokkaamaton kuva vs. muokattu kuva.
Nyt vain oma luovuus on rajana. 

Ihanaa viikonloppua kaikille!



maanantai 16. helmikuuta 2015

Virkattu vauvan peitto + kuvallinen ohje

Viimeinen valmistunut KYH-työni oli tämä virkattu vauvan peitto.




Idean löysin Raverlystä, mutta muutin ympyrän ja neliön tekotapaa hieman itselleni sopivammaksi. Minulta on kysytty mistä löytäisi suomen kielisen ohjeen tälle peitolle, tai lähinnäkin tälle palalle. Olen kehottanut etsimään Googlesta. Yllätyinkin kun etsin itse sieltä suomenkielistä ohjetta tällaiselle neliölle enkä löytänyt. Ajattelin siis tehdä pienen kuvallisen ohjeen tällaiseen palaan missä on virkattu ympyrä neliön sisälle.

Aloita tekemällä Magic cirkle ja virkaa siihen kolme ketjusilmikkaa. Nämä kolme ketjusilmikkaa lasketaan ensimmäiseksi pylvääksi.


Virkaa ympyrään vielä 11 pylvästä lisää. Kiristä ja sulje renkaaksi piilosilmukalla kolmanteen ketjusilmikkaan.


Katkaise lanka ja vedä lenkistä läpi. Kiinnitä seuraava väri. 



2. kerros:

Seuraavan, ja kaikki muutkin kerrokset mitkä alkavat pylväillä, voit aloittaa virkkaamalla kolme ketjusilmikkaa korvaamaan ensimmäisen pylvään tai sitten teet seuraavasti aloituspylvään:



Kuva 1: Laita koukku silmukkaan ja kierrä koukku etukautta silmukan ympäri nuolen osoittamaan suuntaan. Kuva näyttää millainen silmukka on kierron jälkeen.

Kuva 2: Koukkaa kerältä tuleva lanka koukulle ja kierrä koukku takaisin "oikeaan" asentoon nuolen osoittamaan suuntaan. Kuvassa on taas tilanne kierron jälkeen.

Kuva 3 ja 4: Koukulla on nyt 2 lenkkiä. Kierrä lanka koukulle ja vedä molempien lenkkien läpi. Kuva 4 näyttää millainen on valmis aloituspylväs.

Tämä korvaa kolme alkuun tulevaa ketjusilmukkaa ja näyttää oikealta pylväältä.

Virkkaa vielä toinen pylväs samaan silmukkaan kuin mihin teit aloituspylvään. Jatka kerroksen 2 tekemistä niin että virkkaat jokaiseen pylvääseen kaksi pylvästä. Yht. 24 pylvästä. Sulje renkaaksi piilosilmukalla. Katkaise lanka.




3. kerros. Liitä työhön uusi väri ja tee sillä aloituspylväs. Tee seuraavaan pylvääseen kaksi pylvästä. Jatka kerros loppuun toistamalla: seuraavaan pylvääseen yksi pylväs, seuraavaan pylvääseen kaksi pylvästä. Yht 36 pylvästä. Sulje piilosilmukalla renkaaksi ja katkaise lanka.

4. kerros:

Kiinnitä työhön uusi väri ja tee sillä aloituspylväs. Tee seuraavaan pylvääseen yksi pylväs ja seuraavaan pylvääseen Kaksi pylvästä. Jatka kerros toistamalla seuraavaa: yksi pylväs kahteen seuraavaan pylvääseen, kaksi pylvästä seuraavaan pylvääseen. Yht. 48 pylvästä. Sulje kerros piilosilmukalla ja katkaise lanka.


Viides kerros:

Kiinnitä uusi lanka työhön ja tee aloituspylväs. Tee pylväs kahteen seuraavaan pylvääseen ja kaksi pylvästä seuraavaan pylvääseen. Jatka kerros loppuun toistamalla: Yksi pylväs seuraavaan kolmeen pylvääseen kaksi pylvästä seuraavaan pylvääseen. Yhteensä 60 pylvästä. Sulje renkaaksi piilosilmukalla. Katkaise lanka.


Kuudes kerros:

Kiinnitä työhön uusi lanka. *Tee kaksi kaksoispylvästä yhteen pylvääseen. (Kerroksen alussa korvaa ensimmäinen kaksoispylvästä neljällä ketjusilmukkalla) Tee pylväs seuraavaan kahteen pylvääseen ja puolipylväs kahteen seuraavaan pylvääseen. Tee kiinteäsilmukka seuraaviin viiteen pylvääseen, puolipylväs seuraavaan kahteen pylvääseen, pylväs seuraavaan kahteen pylvääseen. Tee seuraavaan pylvääseen kaksi kaksoispylvästä ja tämän jälkeen kaksi ketjusilmukkaa.** 




Toista *-** vielä kolme kertaa. Sulje kerros piilosilmukalla alussa tehtyyn neljänteen ketjusilmikkaan.


Seitsemäs kerros: 

Tee aloituspylväs ja *yksi pylväs jokaiseen seuraavaan kaksoispylvääseen, pylvääseen, pyolipylvääseen ja kiinteään silmukkaan. Yht 17 pylvästä. Ketjusilmukkakaareen tee kaksi pylvästä, kaksi ketjusilmukkaa ja kaksi pylvästä.** Toista *-** kolmesti. Sulje piilosilmukalla.




Kahdeksas kerros:

Aloita aloituspylväällä ja tee jokaiseen pylvääseen yksi pylväs. Ketjusilmukkakaareen kaksi pylvästä, kaksi ketjusilmukkaa ja kaksi pylvästä.

Katkaise ja päättele lanka. Palan kokoa voi halutessaan kasvattaa virkkaamalla kerroksia lisää kerroksen kahdeksan ohjeen mukaan. 




Valmiit palat voi liittää toisiinsa virkkaamalla ne vaikka kiinteillä silmukoilla yhteen tai vaikka ihan neulalla ja langalla. Itse suosin palojen liittämistä yhteen samalla kun virkkaan palan viimeistä kerrosta. Englanninkielinen termi on "join as you go. En nyt ainakaan tee siitä kuvallista ohjetta, mutta voi olla että jossain vaiheessa sellaisenkin teen.

Jätäthän kommentin jos ohjeeni herättää ajatuksia. Tämä on ensimmäinen ohje minkä olen ikinä tehnyt. Jos on virheitä tai epäselvyyksiä, ota yhteyttä niin korjataan virheet.


Ja eikun virkkaamaan. =)

lauantai 14. helmikuuta 2015

Lisää käsityökuulumisia

Tein myös muutaman pikkujutun Kyhäilessäni kesällä. Se oli ihan pakko jos mieli saada kaikki työt tehtyä ajoissa.
Kissatytölle hellehattu. Voi olla että tämä vilahtikin jo täällä kesällä...

Reunus on kuin vaahtokarkkikeittoa.

Saippuapussukoita kaksi kappaletta. Ohje täältä.


Pussukka muuntautuu sen mukaan minkä mallinen saippua on sisällä. Pussukka itsessään on suorakaiteen muotoinen, mutta jos sisällä on pyöreä saippua, mukautuu pussukka sen muotoihin.

Sydänavainperä. Ohje sydämeen täältä


Pyöreä patalappu nallesta. 





Tässä olivat siis ne viisitoista työtä kahdestakymmenestä mitkä sain valmiiksi kahdessa kuukaudessa. Niin paljon KYH vei kesästä aikaa että toiste en aio osallistua. Mutta tosi kivaa oli ottaa osaa tällaiseen neuletempaukseen. Joihinkin muihin tempauksiin saatan jatkossa osallistua, mutta tämä verottaa liikaa aikaa perheeltä. 

Seuraavalla kerralla esittelen vielä yhden KYH-työn. Se tuli valmiiksi vähän määräajan umpeuduttua, mutta eipä tuo haittaa. Mutta siitä ensi kerralla lisää.

Nyt nauttimaan viikonlopusta ja alkaneesta hiihtolomasta! Ja hyvää ystävänpäivää kaikille!!

perjantai 13. helmikuuta 2015

En ole unohtanut virtahepoja..

Virtahepoja on myös tullut virkkailtua. Toki huomasin, että yksi on jäänyt kuvaamatta... Olen jo pitkään halunnut kokeilla minkä näköinen heponen tulee jos tekee sen liuku/pätkävärjätystä langasta. Löysin kätköistäni vanhaa Novitan nalle kukkaketoa ja sain sitä vähän ostettua lisää kirppikseltä. Työn edetessä jännitin kovasti että minkäköhän näköinen tästä tulee.. Mutta mielestäni lopputulos on oikein kiva, Joku sanoi että tässä on asennetta enemmän kuin "tavallisissa" virtahevoissa. Otin sen kohteliaisuutena. Ja melkein harmitti kun olin luvannut myydä tämän ja pakkohan se oli myydä. =)





Kuvat ovat surkeita puhelinkuvia koska kameramme temppuilee eikä aina suostu ottamaan kuvia...

Tein myös tällaisen pöllön afrikankukista. Ohje löytyy Raverlystä täältä. Lopputulos ei ole ihan niin suloinen kuin virtahevot on, mutta kyllä meillä tästäkin tykätään. Tämä sai siis jäädä kotiin. Tällä hetkellä se majailee sohvalla. Samalla seuraan miten lanka kestää käyttöä. Olen tästä langasta monta virtahepoa tehnyt ja aina miettinyt että mitenköhän lanka käyttäytyy. No, nytpä näen nyppyyntyykö vai mitä tapahtuu. Vielä se ainakin on ihan hyvässä kuosissa..




Tässä kaverukset yhdessä.

torstai 12. helmikuuta 2015

Juupa juu, jaapa jaa.

Kävi sitten näin että tulikin vähän pidempi tauko postailuissa. Kesällä nuo kyhäilyt veivät niin mennessään ettei intoa oikein jäänyt kirjoitelemiseen. Ja syksy ja talvi on ollut melko tapahtumarikasta niin ei ole ehtinyt/jaksanut/viitsinyt kirjoittaa... Jospa nyt vähän päivittelis mitä tämän kahdeksan kuukauden aikana on tullut tehtyä. Ensin se Kyh... Odotin sitä todella innolla. Olin jo monta vuotta suunnitellut että osallistuisin, mutta en ole kokenut että olisi ollut aikaa riittävästi. Nyt tartuin haasteeseen ja kyllä se toden totta veikin aikaa. Kesäkuun ja heinäkuun lähes kaiken vapaa-ajan vain neuloin ja virkkasin, neuloin ja virkkasin. Niin paljon että alkoi oikeen kyllästyttää. Mutta sinnikkäästi vain puskin eteenpäin ja melkoisen hyvän tuloksen sainkin.15 valmista 20:stä aloitetusta työstä. Ja 16:nen sain valmiiksi vain kuusi päivää myöhemmin. Ne mitkä eivät tulleet valmiiksi tuskin koskaan valmistuvatkaan. Jospa laitan ensin kuvia kaikista sukista joita hullutuksen aikana tein.


Perus-perus-perus sukat ukkelille 7-veljeksestä. Valmistuivat MM-jalkapalloa jännitettäessä

Melkein perus-perussukat nallesta itselleni. Varressa joustimessa on ensin 7 kerrosta 1o1n, sitten 7 kerrosta 2o2n, 14 kerrosta 3o1n, 7 kerrosta 2o2n ja lopuksi 7 kerrosta 1o1n. Oli kiva tehdä kun jotain muuta kuin normi 1o1n koko matkan.

Tico Ticosta 2mm puikoilla raitaa... Näiden sukkien aikana opin miten tehdään joustava päättely varpaista aloitettuun sukkaan. Toinen sukka on päätelty vähemmän joustavalla tavalla, toinen sillä 'oikealla' tavalla. Jätin langan päättelemättä siitä sukasta mnkä päättelin kireämmällä tavalla että joskus korjaisin sen. No, enpä ole asiaa korjannut ja langanpää roikkuu edelleen mukana... 

Mä niin rrrrrrakastan näitä raitoja. Vielä on jemmassa tätä lankaa kolmessa eri värissä... Teen näitä lisää kunhan inspiraatio niihin iskee.

Nää on vaan niin mukavat jalassa. =)

Hulivalipojalle sukat nallen ällötysväristä. Mut tärkeintä että hän tykkää. Varressa on sama vohvelijoustin kuin seuraavissakin sukissa mutta eipä se kovin paljon näy niin päätin tehdä sitä vain alkuun ja loppu sukasta sileää.
Kissatytölle nallesta vohvelisukat. Näissä kuvio näkyy oikein ihanasti. Tätä mallia oli kyllä kiva neuloa, saatan joskus käyttää uudelleenkin samaa mallia.

Tässä vielä kaikki yhdessä. En ole koskaan ennen tehnyt kahdessa kuukaudessa näin monta sukkaparia.
Seuraavaksi voisin laittaa kuvat kaikista lapasista mitä kyhäilyn aikana tein.

Jo aiemmin nähdyt January mittensit. Eivät ole vieläkään päässeet käyttöön. Jäivät vähän naftiksi mun käteen... Ihana malli ja ihanat värit, vaikka ovatkin niin värittömät.

Kissatytölle lapaset. Näma olivat ufoutuneet joskus kauan aikaa sitten ja olinkin hyvin tyytyväinen kun ohjeisiin tuli että saa ottaa töiksi myös ufoja. Tein näihin siis puuttuvan peukun. Oli pakko käyttää jotain muuta kuin alkuperäistä lankaa koska olin jo ehtinyt käyttää sen johonkin muuhun projektiin.

Nämä piti olla itselleni mutta valitsin liian pienet puikot niin lopputulos olikin lapseen käteen sopivat. Silmukoita on suurinpiirtein saman verran kuin ylempänä olevissa lapasissa. En olisi uskonut että puolen koon heitto puikkojen välillä saa aikaan noin ison eron. 

Hulivalipoika otti nämä parempaan talteen. Ovat olleet melko paljolla käytöllä. Neulos on todella tiivistä niin ei pääse lumi ihan heti läpi.

Meillä on töissä kesälläkin niin kylmä että ranteisiin särkee. Tein nämä itseäni lämmittämään. Lanka on Tico Ticoa. Samalla sain harjoitusta raitojen tekemiseen niin että lankojen vaihtokohtaan jäisi mahdollisimman huomaamaton jälki. Luulen että olen oppinut itselleni sopivan tavan vasta ihan viime viikkoin.a

Tässä vielä kaikki hanskat/käteen tulevat yhdessä. Ja nekin vain se kahden kuukauden ajalla tehtyjä..

Tässä olikin jo kymmenen työtä. Jospa jätän loppujen esittelyn seuraavaan kertaan.