keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Puuvillapitsiä

Teimme perheen kanssa muutaman päivän retken Ahvenanmaalle Maarianhaminaan. Koko sen ajan sivusilmällä katselin josko löytyisi lankakauppaa että saisin kotiinviemisiä. Noin vartti ennen kuin piti lähteä autolla satamaan päin, mieheni osoitti hotellimme lähellä olevaa kauppaa ja ihmetteli miten en ole siellä mitään käynyt katselemassa. Sanoin etten viitsi käydä siellä kun siellä on vaan vuodevaatteita ja tekstiilejä.... Mies nauroi ja sanoi että siellä on kankaita ja lankoja... Pikainen visiitti siis tuli paikalliseen lankalauppaan, mutta mukaan tarttui uusi tuttavuus. 
Lanka on puuvillan (78%) ja akryylin (22%) sekoitetta. Puikkosuositus on 3-3,5. Itse neuloin kolmosen pyöröllä. Tuli mukavan napakkaa. Ostin näitä kolme kerää (a 50g) joten ei heti lopu. 

Halusin tehdä lyhytvartiset pitsisukat. Löysin Kauneimmat neulemallit -kirjasta sivulta 125 sievän pitsikuvion. Loin 54 silmukkaa ja se tuntui riittävän hyvin nilkan ympärille. Tein kaksi nurjaa silmukkaa mallikerran molemmin puolin jotta kuvio erottuu hyvin. Lankaa kului yhteensä 56g. 


Tykkään siitä että väri ei ole ihan tasainen, se antaa elävyyttä pinnalle olematta liian sotkuinen. 



Tiimalasikantapää on tällä hetkellä ehdoton suosikkini. 

Nämä menevät mökkituliaisiksi kunhan joskus sinne asti päästään. Teen vielä perheen tyttärille samasta langasta lyhytvartiset sukat. En vain ole vielä päättänyt teenkö samalla kuviolla vaiko jollain toisella. 

On kyllä niin nätti malli. Taidan jossain vaiheessa tehdä itsellekin villalangasta. Olis sellasta kanervan väristä jemmassa, siitä voisi tulla melko makeet.