sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Revontulisukat + ohje.Tämä ei ole kokonainen ohje villasukan tekemiseen. Ohje koskee sitä miten sukkaan saa yllä olevan kuvion tehtyä. Sukat on äitini suunnittelemat, minä kirjoitin ohjeen auki. 

Revontulisukat kun tekee, pohjaväriksi kannattaa valita mahdollisimman tumma sininen tai musta tai kuten kuvassa oleva Cewecin Hot socks spectra sininen. Raitaväreiksi kannattaa valita mahdollisimman värikkäitä värejä jolloin kuvio toistaa oikeidenkin revontulien värejä. Mallisukassa raitavärinä on käytetty Regian Fluormaniaa eri sävyissä. 

Luo tarvittava määrä silmukoita pohjavärillä ja neulo haluamasi verran valitsemaasi resoria. Kuvio ei kiristä/löystä neulosta joten voit luoda saman verran silmukoita kuin muutenkin loisit perussukkaan. 

Resoria jälkeen neulo yksi kerros sileää pohjavärillä. Aseta silmukkamerkit kerroksen alkuun ja puoleenväliin erottamaan etu-ja takapuoli toisistaan.  Aloita kuvion neulominen.

Kerrokset 1-4 = yksi mallikerta. 

Kerros 1: Neulo kerroksen kaikki silmukat oikein raitavärillä. 
Kerros 2-4: Neulo pohjavärillä 4 oikein, *nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo kolme oikein*. Toista *-* kolme kertaa. Neulo oikein silmukkamerkkiin asti. 
Valkoiset ruudut: neulo oikein pohjavärillä. 
Siniset ruudut: neulo oikein kuviovärillä. 
V: nosta silmukka neulomatta. 

Jos teet kuvion vain etupuolelle, neulo takapuolen silmukat kaikki oikein. Jos teet kuvion myös taakse, neulo kuvio kaavion mukaan myös takapuolelle. 

Jatka kuvion neulomista toistamalla mallikerran kerroksia 1-4. Jotta saat kuvion vaeltamaan oikealle/vasemmalle, siirrä nostettujen silmukoiden paikkaa joka mallikerrassa yhden silmukan verran oikealle/vasemmalle. 

Kun varsi on riittävän pitkä, tee valitsemasi kantapää pohjavärillä ja jatka kuvion neulomista jalkapöydässä. Ennen kärkikavennuksia lopeta kuvion neulominen mallikerran kerrokseen yksi. Tee valitsemasi kärkikavennus. 

Neulo toinen sukka peilikuvaksi. Päättele ja höyrytä sukat. 

Värejä vaihtamalla saat sukkiin täysin erilaisen tunnelman. 

Jos teet sukkia tällä ohjeella, muistathan mainita ohjeen alkuperän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti