lauantai 14. joulukuuta 2013

Joululahja

Näytänpä teille tässä yhden joululahjan jonka olen tehnyt. Trikookuteesta virkkasin serkulleni Juhannusruusu nimisen maton. Useampaan kertaan netistä yritin etsiä mahdollisimman kaunista virkatun maton ohjetta ja melkein ainoa, oikeasti kaunis matto oli tämä Kangasaitan juhannusruusu. Halkaisija on 113 cm ja kudetta kului n. 2,5 kg. Virkkasin kudetta nro:n 8 koukulla mutta olisi voinut olla aavistuksen isompikin koukku, virkkuusta tuli aika tiivistä. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen.

Tämä tosiaan menee lahjaksi mutta meinaan tehdä yhden tai kaksi kotiinkin. Sitä silmällä pitäen mallailin tätä keittiön lattialle ja hyvältähän se siinä näytti. Mutta en sitten tiedä miten käytännöllinen mahtaisi olla valkoinen matto keittiössä, jääkaapin ja pöydän välissä ja talossa kaksi lasta... Matto taitaisi olla melkoisen likainen jo heti ensimmäisenä päivänä...

Mitenköhän tähän sopeisi samainen matto harmaana jossa on vähän kimalletta joukossa? Tai sitten vaan teen valkoisen ja kiltisti pesen sitä aina kun se likaantuu. Toinen mahdollinen sijoituspaikka on makuuhuone. Kohteita riittää. Kunhan vaan saan nämä joululahjaprojektit valmiiksi ja pois käsistä niin voin alkaa keskittymään uusiin projekteihin. Nopeita nämä ainakin on tehdä, tässä meni kaksi vuorokautta ja mitä tutummaksi malli käy niin sen nopeammaksihan tekeminen tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti