torstai 12. helmikuuta 2015

Juupa juu, jaapa jaa.

Kävi sitten näin että tulikin vähän pidempi tauko postailuissa. Kesällä nuo kyhäilyt veivät niin mennessään ettei intoa oikein jäänyt kirjoitelemiseen. Ja syksy ja talvi on ollut melko tapahtumarikasta niin ei ole ehtinyt/jaksanut/viitsinyt kirjoittaa... Jospa nyt vähän päivittelis mitä tämän kahdeksan kuukauden aikana on tullut tehtyä. Ensin se Kyh... Odotin sitä todella innolla. Olin jo monta vuotta suunnitellut että osallistuisin, mutta en ole kokenut että olisi ollut aikaa riittävästi. Nyt tartuin haasteeseen ja kyllä se toden totta veikin aikaa. Kesäkuun ja heinäkuun lähes kaiken vapaa-ajan vain neuloin ja virkkasin, neuloin ja virkkasin. Niin paljon että alkoi oikeen kyllästyttää. Mutta sinnikkäästi vain puskin eteenpäin ja melkoisen hyvän tuloksen sainkin.15 valmista 20:stä aloitetusta työstä. Ja 16:nen sain valmiiksi vain kuusi päivää myöhemmin. Ne mitkä eivät tulleet valmiiksi tuskin koskaan valmistuvatkaan. Jospa laitan ensin kuvia kaikista sukista joita hullutuksen aikana tein.


Perus-perus-perus sukat ukkelille 7-veljeksestä. Valmistuivat MM-jalkapalloa jännitettäessä

Melkein perus-perussukat nallesta itselleni. Varressa joustimessa on ensin 7 kerrosta 1o1n, sitten 7 kerrosta 2o2n, 14 kerrosta 3o1n, 7 kerrosta 2o2n ja lopuksi 7 kerrosta 1o1n. Oli kiva tehdä kun jotain muuta kuin normi 1o1n koko matkan.

Tico Ticosta 2mm puikoilla raitaa... Näiden sukkien aikana opin miten tehdään joustava päättely varpaista aloitettuun sukkaan. Toinen sukka on päätelty vähemmän joustavalla tavalla, toinen sillä 'oikealla' tavalla. Jätin langan päättelemättä siitä sukasta mnkä päättelin kireämmällä tavalla että joskus korjaisin sen. No, enpä ole asiaa korjannut ja langanpää roikkuu edelleen mukana... 

Mä niin rrrrrrakastan näitä raitoja. Vielä on jemmassa tätä lankaa kolmessa eri värissä... Teen näitä lisää kunhan inspiraatio niihin iskee.

Nää on vaan niin mukavat jalassa. =)

Hulivalipojalle sukat nallen ällötysväristä. Mut tärkeintä että hän tykkää. Varressa on sama vohvelijoustin kuin seuraavissakin sukissa mutta eipä se kovin paljon näy niin päätin tehdä sitä vain alkuun ja loppu sukasta sileää.
Kissatytölle nallesta vohvelisukat. Näissä kuvio näkyy oikein ihanasti. Tätä mallia oli kyllä kiva neuloa, saatan joskus käyttää uudelleenkin samaa mallia.

Tässä vielä kaikki yhdessä. En ole koskaan ennen tehnyt kahdessa kuukaudessa näin monta sukkaparia.
Seuraavaksi voisin laittaa kuvat kaikista lapasista mitä kyhäilyn aikana tein.

Jo aiemmin nähdyt January mittensit. Eivät ole vieläkään päässeet käyttöön. Jäivät vähän naftiksi mun käteen... Ihana malli ja ihanat värit, vaikka ovatkin niin värittömät.

Kissatytölle lapaset. Näma olivat ufoutuneet joskus kauan aikaa sitten ja olinkin hyvin tyytyväinen kun ohjeisiin tuli että saa ottaa töiksi myös ufoja. Tein näihin siis puuttuvan peukun. Oli pakko käyttää jotain muuta kuin alkuperäistä lankaa koska olin jo ehtinyt käyttää sen johonkin muuhun projektiin.

Nämä piti olla itselleni mutta valitsin liian pienet puikot niin lopputulos olikin lapseen käteen sopivat. Silmukoita on suurinpiirtein saman verran kuin ylempänä olevissa lapasissa. En olisi uskonut että puolen koon heitto puikkojen välillä saa aikaan noin ison eron. 

Hulivalipoika otti nämä parempaan talteen. Ovat olleet melko paljolla käytöllä. Neulos on todella tiivistä niin ei pääse lumi ihan heti läpi.

Meillä on töissä kesälläkin niin kylmä että ranteisiin särkee. Tein nämä itseäni lämmittämään. Lanka on Tico Ticoa. Samalla sain harjoitusta raitojen tekemiseen niin että lankojen vaihtokohtaan jäisi mahdollisimman huomaamaton jälki. Luulen että olen oppinut itselleni sopivan tavan vasta ihan viime viikkoin.a

Tässä vielä kaikki hanskat/käteen tulevat yhdessä. Ja nekin vain se kahden kuukauden ajalla tehtyjä..

Tässä olikin jo kymmenen työtä. Jospa jätän loppujen esittelyn seuraavaan kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti