sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Laiska sunnuntaipäivä

Hola. Hengissä ollaan. Blogissa vaan ollut kovin hiljaista. Ajattelin tehdä siihen tänään muutoksen. 

Tänään on ollut ehkä kaikkien aikojen laiskin sunnuntai. Ja siltikin päivään on mahtunut jotain pientä. Olemme mieheni kanssa kovia seuraamaan formulaa. Herätys oli tänään siis aikainen sillä lähtö oli kahdeksalta. Jo ennen kuin kisa alkoi, laitoin lihakastikkeen tulemaan. 

Olin päivää aiemmin ostanut porsaan marinoidun uunifileen. Se on tarkoitus laittaa sellaisenaan uuniin ja syödä sellaisenaan. Olen joskus niin tehnyt eikä siitä hyvää tule. Sen sijaan leikkasin mötin viipaleiksi, paistoin ne nopeasti pannulla että viipaleen saivat väriä. Sitten vaan fileet kattilaan, vettä päälle sen verran että peittyvät ja pari lihaliemikuutiota sekä mustapippureita perään. Annoin niiden kiehua koko formulan ajan, eli siis noin pari tuntia. Silloin jo liha oli niin kypsää että lusikalla olisi saattanut paloja irrottaa. Kaadoin joukkoon purkillisen kermaa ja annoin vielä hautua pari tuntia. Kutsuin vanhempanikin syömään kun oli kerrankin jotain maistuvaa tarjottavaa. Kannattaa kokeilla joskus, helppoa ja hyvää. Jälkiruuaksi vielä mustikkasuklaamuffinseja ja suolapähkinä-kinuskitorttua. Nam. 

Käsityörintamalla tapahtuu koko ajan vaikken ole niitä tänne päivittänyt. Olen kirjoitellut puhtaaksi uutta mallia. Se ilmestynee lokakuussa uudessa käsityöaiheisessa verkkojulkaisussa. Siitä lisää tuonnempana. Pienen kurkistus kuitenkin: 


Sormikkaiden neulonta on hauskaa pitkästä aikaa kaikkien näiden villasukkien jälkeen. 

Toinen hys hys projekti on erääseen vaihtorinkiin. Tänään on ollut yllin kyllin aikaa edistää sitä. Pieni kuva siitäkin. 
Malli täältä: http://www.ravelry.com/projects/wolletraum/mondkristall
Ihan sattumalta löysin tämän suunnittelijan Raverlystä. Hänellä on todella ihanan näköisiä sukkia, niitä täytyy kokeilla tehdä useammatkin kunhan tässä ehtii. Nämä samat voisin tehdä itsellekin joskus. 

Lanka näissä sukissa on Hot socks spectra ja väri 71. Tulee eläväpintaista jälkeä sillä langan paksuus vaihtelee paikoittain. 

Vielä yksi kuva tähän laiskan sunnuntaipäivään. Kissatyttö on ihan kuin äitinsä, tykkää sateenropinasta. Ja parhaiten siitä nauttii ulkona, sateessa. 💕
                                                           💖

3 kommenttia:

 1. Hei.
  Näin blogissasi 8.6.2015 todella ihania kainalossa pidettäviä nalleja, Onko mahdollisesti niihin saatavissa malliohjetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi.
   Kiitos yhteydenotosta. Malli on tosiaan Arnen ja Carloksen suunnittelema. Toteutus on heidän ohjeissa tehty käyttämällä heidän Regian sukkalankaan suunnittelemia värejä. Ohjekin siis löytyy joiltain kyseistä lankaa myyvien verkkosivuilta. Tässä yksi linkki: http://www.lankakamari.com/documents/Arne&CarlosNalle.pdf

   Poista
 2. Kiitos sinulle.
  Nyt saan ennen joulua tehdyksi muutaman nallen lahjaksi.
  Hyvää loppusyksyä toivottaen
  ritva.

  VastaaPoista