sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Lumihiutaletossut

Odotan jo kovasti talvea ja lunta. Eritoten tykkään noista tammi- helmikuun kirkkaista pakkaspäivistä. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja auringonsäteet kimmeltelee puuterilumella...Sitä odotellessa tein nämä: 

Lanka on ikivanhaa Novitan Flip flop lankaa jota neuloin 6mm puikoilla. Näiden on tarkoitus tulla villasukkien päälle, joten ovat vähän väljemmät. 

Tässä hyvin ylimalkainen ohje: 

Tossut neulotaan kärjestä alkaen. Luo 2 x 6 silmukkaa, jaa ne 4 puikolle ja neulo 1 kerros oikein. Lisää joka toisella kerroksella joka puikolle 1 silmukka kunnes joka puikolla on 7 silmukkaa.  Jatka pyörönä neulomista kunnes olet puolivälissä jalkapöytää. Ala neulomaan tasona. Kavenna joka kerroksen alussa yksi silmukka kunnes olet kaventanut yhteensä 6 silmukkaa. Kun kappale on niin pitkä että se yltää kantapäähän asti, silmukoi jäljellä olevat silmukat yhteen. 

Virkkaa tossun reunaan simpukkareunus: 10 pylvästä yhteen reunasilmukkaan, 1 kiinteä silmukka seuraavaan reunasilmukkaan. Seuraavalla kerroksella virkkaa jokaiseen kymmenen pylvään simpukkaryhmään 4 nirkkoa tasaisin välein. Siirry eteenpäin piilosilmukoilla. 

Lumihiutaleet virkkasin vapaasti mielen mukaan. Tässä pieni perusohje jota muuntelemalla voi tehdä vaikka minkälaisia hiutaleita:

Aloita tekemällä magig cirkle. Tee tähän renkaaseen kaksi pylvästä ja kaksi ketjusilmukkaa. Toista vielä viisi kertaa. Kiristä rengas ja yhdistä ympyräksi piilosilmukalla. Siirry aina seuraavaan ketjusilmukkakaareen piilosilmukoilla. Tee jokaiseen ketjusilmukkakaareen: 1 ps, 3 kjs, 1 ps, 5 kjs, 1 ps, 3 kjs, 1 ps.

Vaihtamalla pylväät kiinteiksi silmukoiksi  tai vaikka kaksoispylvääksi saat erikokoisen hiutaleen. Alkuun voi tavallisten pylväiden sijaan tehdä vaikka pylväitä jotka ovat yhdistetty yläreunastaan. Vain mielikuvitus on rajana. 

Kiinnitä hiutaleet tossuihin, päättele langanpäät ja vedä pehmoiset tossut koipeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti