perjantai 13. syyskuuta 2013

Joulukortteja

Kyllä, nyt on joulu jo niin lähellä että voi alkaa tekemään joulukortteja.. Tai sit mä vaan oon vähän tärähtänyt. No, yhtäkaikki, näitä on ollut ihana alkaa vääntämään. Tällaisia bling bling-kortteja putkahti uunista ulos:
Mustasta kartongista leikkasin 14,5 X 14,5 cm palasen. Yläreunaan ja vähän alareunaankin leimasin hopeisella värillä kolmen erisorttista lumihiutaletta. Leimaväri ja leimat ovat jotain nimettömiä, kauan aikaa sitten ostettuja. Lumihiutaleiden päälle yläreunaan liimailin tähtitarroja, niitäkin kolme eri kokoista. Muumimuki toimi pyöreänä muottina jotta sain kuun leikattua täysin pyöreäksi. Tällaisen poro-stanssin kuvan olen nähnyt useassakin askartelun verkkokaupassa ja mielestäni se on todella kaunis ja halusin kokeilla miltä se näyttäisi kortissa ihan livenä. Ja koska mulla ei ole stansseja tai muita leikkureita niin piti sitten ihan perinteisesti piirtää malli paperille ja saksilla leikata omin pikku kätösin. Yllättävän hyvin ne kyllä onnistui, täytyy sanoa. Siniset paperit ovat Tiimarista skräppipaketista, punaiset paperit läheisestä kirjakaupasta. Jokaisen alareunaan taiteilin tekstit ääriviivatarroilla ja palaset paikoilleen laitoin 3d-tarroilla. Viimeiseen korttiin laitoin toisen poron kaulaan rusetin, koska paperi ei ole niin näyttävä kuin kahdessa aiemmassa kortissa ja koin että tämä kattaus tarvitsisi jotain lisäksi.

Tykkään näistä korteista ja nyt on vielä kahdet porot leikattuna. Ne ainakin pitäisi vääntää korteiksi. Jos näin aikaisin aloittaa joulukorttien teon niin on suuri mahdollisuus että tänä vuonna ne valmistuvat jopa ajoissa... Tai niin mä ainakin luulen, todellisuus voi olla toista. Huomenna menen käymään Raision Myllyn uudessa askarteluliikkeessä, katsotaan mitä sieltä tarttuu mukaan.  Hakusessa olisi ainakin jokin kaunis lumihiutalelävistin. Haaveena on Martha Stewartin lumihiutalelävistin, mutta sillä on niin suolainen hinta että saa vielä jäädä. Ja jotain kauniita joulupapereita olisi kiva ostaa. Ihastuin näihin Pion Designin papereihin ensisilmäyksellä ja tämä kyseinen askasrteluliike minne olen menossa pitäisi olla yksi heidän jälleenmyyjistä. Jollei mitään muuta löydy niin toivon että mukaan tarttuisi edes aimo annos askarteluinnostusta.

Laitan tähän lopuksi vielä kuvan kaikista kolmesta kortista yhdessä. Tummaa ja bling blingiä, vitsit nää näyttää makeilta yhdessä. Vai mitä mieltä te olette?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti