keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Patalappuja jouluun

Tänä vuonna ajattelin tehdä joululahjaksi patalappuja. Ja jotain niiden kaveriksi. Se on tosin vielä arvoitus että mitä. Samalla ajattelin että teen näitä samaisia patalappuja hulivalipojan kouluun joulumyyjäisiin. Tässä on ensimmäiset  valmiit, saa nähdä kuinka monta teen. Muutama hippokin pitäisi vielä tehdä. Kaksi hippoa on tällä hetkellä työn alla, toinen on vain vailla silmiä, toinen on puolivälissä. Esittelen kuvia kunhan saan valmiiksi asti.

Nää on oikeesti pyöreitä, vaikka kuva kertoo muuta.


Ensiksi näitä samoja joita olen tehnyt ja esitellyt täällä aiemminkin. Tässä linkki Raverlyyn mistä löytyy ohje näihin patalappuihin. Sininen ja oranssi lanka Hjerte Garn Primevera cotton, harmaa lanka Novita Tennesee. Laput on kasattu niin että molemmat ovat kaksivärisiä, molemmissa siis ylä- ala-puoli erivärisiä.

Seuraavaksi toisenlaiset patalaput. Ohje näihinkin löytynyt Raverlystä, linkki tässä. Langat seiska veikkaa ja nallea.Tässä vielä kaikki yhdessä.Naulakko missä patalaput on roikkumassa on aivan ihana löytö Skanssin Sinooperista ehkä noin vuosi sitten. Normaalisti meillä se näyttää tältä:


Kaikki, paitsi Pentikin uunikintaat on omaa  tekoa. Kukkapatalappujen takana pari ommeltua sydämen muotoista patalappua, niitä ei juurikaan näy. Essu on tosi paljon käytössä, aina kun leivon ja aina jos paistan jotain mikä saattaa räiskyä. Essun takana on sammutuspeite saanut kukikkaan suojapussin. Kaikki ommellut jutut olen tehnyt vanhoista verhoista. Jep, jep, meitsi diggaa kukkakuosista, ukkeli ei niinkään... =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti