torstai 9. tammikuuta 2014

Hyvää alkanutta vuotta

Ihanaa, ihanaa, ihanaa kun arki on koittanut. Kaikki palaa taas uomiinsa. Koulu ja eskari on alkanut, lapset näkee taas kavereitaan ja ylipäätään on enemmän menemistä ja tekemistä kuin nyt joululoman aikana. Loma ja vapaat on aina kivoja mutta kyllä se niin on että meillä homma toimii parhaiten kun on arki ja kaikki menee melkein saman kaavan mukaan. Kuulostaa ehkä tylsältä mutta näin meillä. Toki nyt kävi niin että heti kun pääsin iloitsemaan tästä että nyt alkaa taas arki ja kaikki on "normaalisti", jäin itse sairaslomalle. Iski lentsu ja tässä tämän päivän eväät:
Loppuviikon olen poissa töistä ja toivon että maanantaihin mennessä olen terve. Mutta ei mitään niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Onpahan aikaa käsitöille... Ja niitähän tässä lähiaikoina on tullut tehtyä. Mutta niistä vähän tuonnempana. 

Palataan ensin vähän jouluun. On ihan pakko esitellä pari lahjaa mitkä sain. Äitini on tosi kova neulomaan, sillä on aina puikot kädessä ja valmiita töitä tulee ihan mielettömän nopeasti. Äiti neuloi tällaiset mulle lahjaksi:


Lankana on norjalaista villaa. Aivan ihanan pehmeät ja lämpimät. En vain millään raaskisi käyttää näitä.

Sain myös Perfect Homen enkeli-ruukut. Yhdellä reunalla enkelin kuva ja muuten ruukun ympärillä tekstiä.Ruukut sopivat hyvin kokonaisuuteen eteisen lipaston päällä. Sydäntaulu on myös Perfect Homen mallistoa ja seinällä oleva taulu on äitini tekemä meille häälahjaksi.Jo äitini äiti oli kova tekemään käsitöitä, kuten myös äitini ja minä. Ei ole siis omena kauas pudonnut puusta. Ja nyt näyttää siltä että tämä uusi sukupolvi jatkaa samaa rataa. Kissatyttö alkaa olemaan myös kiinnostunut käsillä tekemisestä. Eräänä päivänä hän sanoi että hän haluaa tehdä itselleen oman pipityynyn. Ei siinä muu auttanut kuin kaivaa kankaat ja koneet esille ja antaa hänen tehdä. Apua hän tarvitsi ompelukoneen käytössä, muuten hän on aika pitkälle itse tehnyt kaiken. 

Ensin leikattiin kangas

Ompelusta ja täyttämisestä ei ole kuvia koska ei enää kädet riittänyt kuvaamiseen kun niissä hän tarvitsi apua.

Sitten painettiin yksiväriselle puolelle tekstit ja kuvat.


 Tiimarista löytynyt ihana setti käsityöaiheisia leimoja. Kissatyttö sommitteli itse kuvat paikoilleen.

Lopuksi piti vielä ommella täyttöaukko umpeen. Senkin kissatyttö teki itse. Kissatyttö on oikeakätinen mutta neula pysyy näköjään paremmin vasemmassa kädessä.

Tässä valmis tuote:


Melko ylpeä olen kuusivuotiaan tyttäreni tekemisistä. Ties millainen virtuoosi siitä tulee.

Nyt täytyy laittaa kone pois hetkeksi ja käydä pitkälleen. Oli tarkoitus laittaa vielä muutama kuva lisää mutta nyt ei kykene. Ne tulkoon seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti