maanantai 22. heinäkuuta 2013

Lomaompeluksia

Lomaa on nyt mennyt kolme viikkoa ja vielä on yksi jäljellä. Tosin jo viikonloppuna ajattelin että olisin ihan valmis jo menemään töihin ja voisin pitää viimeisen lomaviikon jossain toiseessa vaiheessa. Olo on energinen ja koti kiiltää kun olen puunannut sitä joka päivä. Saimme jopa aikaiseksi paukutella tauluja seinään joita emme muuton jälkeen ole "ehtineet" laittaa paikoilleen. Olemme siis asuneet tässä talossa jo viisi vuotta, joten aikaa olisi ollut...

Olen ehtinyt ompelemaankin lomalla. Tilkkupeitto ja neliosainen tyynynsuojus valmistuivat jo loman toisella viikolla. Tarkoitus oli tehdä päiväpeitto kissatytön sänkyyn ja suoja tyynyille joita hän pitää selkänojana sängyssä. Tässäpä pari kuvaa.


Tytön oma pesä missä voi kuiskutella tyttöjen salaisuuksia.

Yhtenä kertana kissatyttö kavereineen katseli leffaa tyttären huoneessa ja keksin laittaa heille ylimääräisiä tyynyjä selkänojaksi. Kissatyttö ihastui niihin niin paljon ettei halunnutkaan antaa niitä enää pois. Kamalan näköisethän neljä kulunutta tyynyä oli hänen sängyssään joten samalla kun tein peiton tein suojuksen niille tyynyille. Tilkut riittivät juuri ja juuri. Tyynynpäälliseen ompelin ensin kaikki tilkut yhteen isoksi suorakaiteeksi. En suunnitellut mitään kuviota, sen kuin vain ompelin palasia yhteen sitä mukaa kun pussista osui käteen. Sen jälkeen taitoin ensin pitkästä reunasta alhaalta kaksinkerroin sen verran että tyynyt mahtuvat sen sisään. Tämän jälkeen taitoin ylös jäävän reunan aiemmin taitettujen sisään ja surruutin ompelukoneella päältä yhteen. Samalla siis syntyivät välisaumat jotta tyynyt pysyvät paikoillaan ja syöttöaukkoon pienet taskut jotta tyynyt pysyvät hyvin sisällä.

Päiväpeittoon mietin pääni puhki että miten päin ne palaset oikein tulee. Kun olin jo aivan kyllästynyt pyörittämään niitä palasia (ja kyllästynyt niihin langanpätkiin mitä siitä pyörittelystä syntyi) päädyin seuraavanlaiseen kuvioon.


Aikast söpö lopputulos kuitenkin. Kankaat ostin uutena Jättirätistä, paitsi valkoisen kankaan. Se on vanhaa ihanan paksua lakanakangasta, mistä ompelin vuosi sitten servetit meidän häihimme. Nyt on sekin kangas (tai siis ne kaikki lakanat) tuhottu. Pidän näistä väreistä, ihania vaaleanpunaisia sävyjä ja ripaus sinistä. Kankaiden oston jälkeen kotona katselin kankaita ja mietin että eihän nämä sovikaan yhteen lainkaan. No, lopputulos miellyttää äidin ja kissätytön silmää niin eiköhän se ole tärkeintä.

Vanua tilkkupeitossa ei ole, taustakankaana on Ikean fleecehuopa. Niitäkin on häiden jäljiltä muutama, joten olin hyvin tyytyväinen kun sain yhden johonkin järkevään käyttöön. Tikkasin päällisen fleeceen niin että jokaisesta neliöstä on tikattu vain kaksi reunaa. 


Tikkaukset muodostavat kivan ruutukuvion taustalle.

Lähikuvaa tikkauksesta.


Peitto on sellainen pieneen sänkyyn sopiva. Kun kissatyttö joskus muuttaa isompaan sänkyyn, peitto saa jäädä olohuoneen sohvalle torkkupeitoksi.


Sitten viimeistä lomaviikkoa viettämään. Tänään olisi luvassa bussiretki kaupunkiin. Miehen auto on huollossa ja perjantaina piti palauttaa vara-auto ja oman autonsa hän saa vasta tänään. Joten tänään hän meni minun autolla töihin (kun ukkelihan ei linja-autolla kulje) ja me menemme häntä vastaan jotta saamme molemmat autot kotiin. Suunnittelin että menemme ajoissa niin ehdimme lasten kanssa humputtelemaan kaupungilla ja hörppäämään kunnon torikahvit ja ihanat pullat. Nam!!

Lämmintä kesäpäivää kaikille!

2 kommenttia:

 1. Kaunis peitto ja hienosti tehty! Olen itsekin aloittanut tilkkutyöt pitkän tauon jälkeen. Kiva katsella muiden töitä jos samalla oppisi itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, lämmittää mieltä kovin. Tämä on oikeastaan ensimmäinen isompi tilkkutyö, minkä olen koskaan tehnyt. Siihen nähden olen työhön ja tikkauksiin erittäin, erittäin tyytyväinen.

   Olen ihan samaa mieltä. Muiden töitä on ihana katsella ja ottaa oppia niistä. Ja samalla saa uusia ideoita käsitöihin.

   Poista