tiistai 16. heinäkuuta 2013

Pöhkö mikä pöhkö!!

Mä olen tullut varmaan hulluksi. Niin sen täytyy olla. Mulle on ennenkin iskenyt valtava halu vain neuloa, neuloa ja neuloa. Mutta eilen taisin tehdä pohjanoteerauksen...

Lähdin eilen lasten kanssa läheisen järven rannalle uimaan. Päivä oli ihana, aurinko paistoi ja vesi oli lämmintä. Itsekin kävin uiskentelemassa lasten kanssa. Rannalla on ihana katsoa miten lapset nauttii. Meillä rantavisiitit menee aina niin että kissatyttö ui ja polskii vedessä lähes taukoamatta ja niin kävi eilenkin. Hulivalipoika jaksaa hetken uida ja sen jälkeen hän alkaa rakentelemaan hiekkalinnoja, linnoituksia, vallihautoja ja kaikkea muuta ihanaa. Ja niin kävi eilenkin. On uskomatonta, miten lapset saavat aina seuraa itselleen toisista lapsista. Ei niiden edes tarvii kysyä että leikitkö mun kanssa, ne vaan alkaa leikkimään ja tekemään juttuja ja kohta ollaan kuin olisivat tunteneet toisensa iät ja ajat. Sitten jossain vaiheessa kysytään että hei mikä sun nimi olikaan? Mihin se häviää aikuisten maailmassa? Että voitais mutkattomasti tutustua uusiin ihmisiin välittämättä niiden taustoista tai muusta roskasta. Mentäis vaan rohkeesti toisen luo ja tutustuttais. Vai olenkohan mä vaan vähän vaikee kun multa se ei ainakaan onnistu..

No, joka tapauksessa, eksyin aiheesta. Oltiin siis rannalla ja arvatkaas mitä tämä akkeli kaivaa laukustaan... Kyllä, villasukat puikoilla!! Siinä sitten helteessä istuin ja neuloin villasukkia. Sukat ovat kyllä hyvin järvimaisemaan istuvat. Sinisen eri sävyt kuvastavat järviä ja niiden välissä olevat raidat muistuttavat koivuja järvien rannoilla. Suoraan kuin perinteisestä rantasaunamaisemasta. Toki tämä järvi missä itse olimme, on kaukana sinisestä enkä edes katsonut kasvaako koivuja rannalla, mutta kyllä te ymmärrätte. Tästä syystä sukat saivat nimekseen Saunasukat.





Sukista oli tarkoitus tulla hulivalipojalle sopivat. Vaan ei tullut. Tein sukat ihan novitan kokotaulukon mukaan ja liian isothan niiistä tuli. Kokotaulukossa ei varmaankaan ole mitään vikaa. Tein aloittelijamaisen virheen enkä ottanut huomioon että minullahan on erikokoiset puikot kuin ohjeessa. Hmm... Pitäisi terästäytyä. Nää on siis kooltaan n. 37-38. Minunkin 39 koipeen ne sopivat, mutta ovat sen verran jämptit ettei tavallista sukkaa mahdu alle. Enkä oikeastaan halua sinisiä sukkia. Se ei oo mun väri.

Nyt siis pitäisi keksiä koti näille Saunasukille. Tuttavapiirissä ei ole tämänkokoisia sinisen ystäviä joten en ala edes kaupittelemaan niitä kellekään. Enkä ala säilömään näitä kaapissa hulivalipoikaa varten, kaapit ovat pullollaan muutenkin. Jos siis joku haluaa ostaa nämä pois lojumasta niin ilmoittaa. Koko on siis 37-38, varren pituus 12 cm ja jalkaterän pituus kannasta varpaan kärkeen 23 cm. Suunnilleen.

Nyt neuloosi saa jatkua. Eilen ostin läheisestä tarjoustalosta novitan säde lankaa muutaman kerän koska se oli tarjouksessa. Yhtään enempää lankaa en oikeastaan tarvitsis. Mutta kun tää on niin ihanaa, tässä on paljetteja ja se oli alennuksessa.. Jos helteellä voi neuloa villasukkia niin eikö samantein voi neuloa kaulahuiviakin??  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti