sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Synttärihumua ja vakava neuloosi.

Hei vaan hei. Luvassa on todella sekalainen postaus kaikennäköisistä hommeleista mitä meillä on parin viime päivän aikana puuhailtu. Valitan sekavuutta ja toistoa, pää on kuitenkin tänään tässä kunnossa. =)

Eilen juhlimme sukulaisten kesken kissatytön kuusivuotis syntymäpäivää. Koin todellista motivaation puutetta kun piti perjantaina alkaa leipomaan kakkuja ja pullia kutsuille. Mutta, pakko otti voiton ja sain kuin sainkin kaakut ja paakkelsit väännettyä.
Kermakaakun täytteeksi laitoin tuoreita mansikoita, kermavaahtoa ja valkosuklaa-daimvaahtoa. Tein pohjan kinuskikissan ohjeella ja viiden munan pohja kohosi niin hyvin että sain siitä helposti leikattua neljä kerrosta. Koristeeksi yksinkertaiset pursotukset ja nonparellisydämiä. Kaikille maistui kakku niin hyvin että meille jäi rääppiäiseksi vain vähän kakkua... Onneksi olin tehnyt myös mutakakkua ja vanilja-mantelipullia. Tänään on tosiaan herkuteltu.
Kissatyttö auttoi pullataikinan teossa. Näyttää sillä olevan oikeat otteet.


Olen tosi laiska järjestämään juhlia vaikkakin tykkään tosi paljon kun kotiin tulee vieraita. Istutaan yhdessä kahvipöydän ääressä ja vaihdetaan kuulumisia. Melkein ainoat juhlat mitä meillä  juhlitaan on lasten synttärit. On ihana tavata sukulaisia ja ihanaa nähdä miten lapsetkin nauttivat siitä kun on kaikki sukulaislapset koolla. Meidän hulivalipoika rakastaa pieniä lapsia ja rakastaa leikkiä niiden kanssa. 
Tässä valmiina lapaset mitkä neuloin muutamana iltana. Neulemallit eivät olleet kovinkaan innoissaan poseerauksesta, joten kuvat ovat mitä ovat. Heti näiden perään aloitin sukat Nalle luontopolku langasta. Niistä taitaa tulla liian isot meidän lapsille, mutta liian pienet meidän aikuisten jalkaan. Täytyy löytää joku sijiotuskoti siis tuleville sukille. On siis iskenyt vakava neuloosi. Tekisi mieli koko ajan heiluttaa puikkoja käsissä. Katselin juuri kaupassa miten ihania värisävyjä langoissa on taas tarjolla. Harmittaa oikein kun pitää välillä tehdä ruokaa tai siivota kun voisi neuloa vaan... =)

Pari viikkoa sitten ostin käytettynä ison, painavan ja aivan ihanan vitriinikaapin. Olen jo kauan etsinyt makuuhuoneeseemme juuri sitä sopivaa kaappia, mistä tekisin liinavaatekaapin. Nyt viimein löysin sen. Sinne uppoaa kaikki liinavaatteet, verhot, pöytäliinat ym. ym. ja paljon muutakin. Ainoa huono puoli on se että kaapin värinä on tammi ja mä haluan siitä valkoisen. Tänään siis olen hionut, hionut ja hionut. Uskomatonta, miten paljon pölyä kyseinen työ voi aiheuttaa. Onneksi tajusin hioa ulkona. Huomenna käyn ostamassa maalia ja alan maalaamaan. Harmittaa kun en muistanut ottaa kaapista kuvaa ennen kuin aloimme irrottamaan hyllyjä ja ovia. Laitan tähän kuitenkin pari vaihekuvaa.Nyt taidan jatkaa niiden sukkien neulomista. Ihanaa kun on lomaa ja voi valvoa pidempään ja vaikka neuloa yöhön asti!! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti