perjantai 4. huhtikuuta 2014

Täällä jälleen..

Venähtikin taas melko pitkäksi kirjoitustauko. Mutta en jaksa stressata kovin. Kirjoittelen kun siltä tuntuu. On kyllä ollut kivaa selata vanhoja tekstejä ja tutkailla että mitä tuli tehtyä. Tää toimii mulle ikään kuin neulepäiväkirjana.

Näiden säärystimien valmistumisesta on vierähtänyt jo tovi. Näin monien blogeissa miten jämälankoja oli käytetty hyväksi ja tehty mitä villimpiä kirjoneuleita. Minäkin siis halusin kokeilla. Samaan aikaan kaipasin jotain värikästä puikoille joten päätin että mitä enemmän värejä niin sen parempi. Piti kyllä käyttää uusistakin keristä vähän lankaa. Mutta pähkäilin asian näin: koska joka tapauksessa kun tekee villasukat, lankaa jää pieni nöttönen ylimääräistä, miksi siis en heti käyttäisi sitä pientä nöttöstä ja kaiken lopun villasukkiin... Ainakin siis teoriassa se menee niin..
Oikein yritin saada näistä epäsymmetriset.Toimii hyvin vaikka olisi rutussa.

Lanka: Novita Nalle (raidoittuva jotain Regiaa)
Puikot: 3,5
Kuviot olen suurimmaksi osaksi bongannut Ravelrystä ja tässä linkit: oravaflamingoketturuåtsalaiset kalatnorsu ja valaat. Meduusoista ja kissoista en enää ole varma mistä ne ovat. Kun olin neulonut meduusat jo melkein valmiiksi tajusin että nehän menevät väärin päin... En sitten alkanut purkamaan, sen verran laiska olin ja se oli kaiken lisäksi viimeinen kuvio. Nämä ovat siis päällään kulkevat meduusat. Olen erittäin tyytyväinen norsuihin ja valaisiin. Ne oli helppo tehdä ja istuvat oikein hyvin näille langoille. Saattaapi olla että käytän ainakin valasta vielä jossain työssä.

Tämänkin bongasin jostain blogista:


 Kattilaan vettä, reikäsihti päälle, keitokset keittymään ja kansi päälle. Höyry silottaa ihmeesti neulejälkeä. Tästedes käytän tätä keinoa kun haluan neuleen siliäksi.

Myös virtahepoja ja villasukkia on tullut tehtyä. Ne tulee seuraaviin postauksiin.

Blogitauon aikana talvi on kääntynyt kevääksi. Huomasin että terassin kukkalaatikossa puskee tulppaanit jo kovasti vartta:

Näitä on jo koko penkin pääty mustanaan.
Muutenkin ollaan laitettu pihaa kevätkuntoon. Pyörät on otettu esille, nurtsia vähän siistitty ja lapsille on ostettu trampoliini viihdykkeeksi. Viihtyy siinä kyllä aikuisetkin, nyt tosin on ollut niin kylmä että tää akkeli ei ole tarkentunut hyppimään. Kunhan kevät vielä tästä etenee alkaa toivottavasti autokatoksen ja lämpimän varaston rakennus ja terassin valmiiksi laitto. Ja kun terassi on valmis niin viitsii viimein hankkia kalusteita siihen. Nyt on alkamassa seitsemäs kesä kun tässä talossa asutaan. Jo onkin aika saada pihaa kuntoon.

Hyvää perjantain jatkoa.

2 kommenttia:

  1. onpa lystikkäät säärystimet! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos. Se on kyllä ihan oikea sana niille. Tuo hymyn huuliile kun näen ne lapsoseni jalassa. Ja lystikästähän niitä oli tehdäkin. =)

    VastaaPoista